dilluns, 20 de gener del 2020

ÒPERA


Durant aquesta setmana, amb els alumnes de 5è i 6è hem treballat el gènere de l’òpera.
Totes i tots, han buscat i escoltat diferents fragments musicals de les operes que més els ha agradat i han buscat informació per saber exactament que és l’òpera.

Amb totes les aportacions, han elaborat la següent definició i han aportat algunes curiositats.

L’Òpera, que prové de la llengua italiana i fa referència a, l’obra teatral de la qual es canta el text amb acompanyament d’una orquestra. Forma part de la tradició de la musica clàssica europea i occidental. Tot i que és un gènere musical i teatral que va agafar força al s. XIX, es reconeix la primera òpera a finals del s. XVI, 1597, Dafne, inspirada en la tragèdia grega. La música de la qual, s’ha perdut amb el pas del temps. La primera representació va ser en privat a Florència 1598.

També ho podem definir com una acció escènica que està harmonitzada, cantada i té acompanyament instrumental.

És una obra dramàtica i musical on els actors s’expressen mitjançant el cant acompanyats d’una orquestra i es representa en un espai teatral davant un públic. La música emfatitza els sentiments dels personatges. 
Es diferència dels altres generes musicals perquè els cantants actuen i ballen mentre canten. Hi ha diferents generes estretament relacionats amb l’òpera com són els musicals, Zarzuela...

Podem trobar, en les cantants i els cantants d’òpera, diferents veus. Aquí anomenem les veus femenines i masculines.
  • Veus femenines: soprano, mezzoprano, contralt.
  • Veus masculines: tenor, contratenor, baríton i baix.


Alguns cantants: Montserrat Cavaller, Pavarotti, Placido Domingo...
Alguns compositors: Verdi, Mozzart...












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

THE POLICE

 Aquesta setmana, els protagonistes són un grup de rock amb una gran varietat musical.  The Police fou un trio musical britànic de rock. Es...